Το Περιοδικό για τους Παραγωγούς Κηπευτικών

peach booty teen rides dick.you can try these out fxxx.club feisty lezdom dyke spanking her submissive. hqsexvideos.net www.pornpals.club

Επιπτώσεις της Πανδημίας του Κορονοϊού στα Λαχανικά

Τι επίπτωση θα έχει η πανδημία στο εμπόριο λαχανικών και φρούτων;

© Reuters

Η πανδημία του κορονοϊού ή, πιο σωστά, τα μέτρα για τη αντιμετώπισή του, έχει φέρει τα πάνω κάτω στο εμπόριο των λαχανικών και φρούτων.

Είχαμε την απουσία πραγματικού χειμώνα φέτος που είχε οδηγήσει σε υπερπαραγωγή λαχανικών και πολύ φθηνές τιμές αυτήν την εποχή. Ήρθε όμως και ο πανικός για τον κορωνοϊό που άλλαξε πολλά.

Οι καταναλωτές, στην αρχή τουλάχιστον, έσπευδαν να στοκάρουν τρόφιμα με μεγάλη διάρκεια, όπως ρύζι μακαρόνια, αλλά και πατάτες και κρεμμύδια. Έδιναν ή ακόμα δίνουν, μικρότερη σημασία σε ευπαθή, όπως τομάτες.

Μετά, ήρθε το κλείσιμο των εστιατορίων. Αυτό συγκλόνισε όλη την αλυσίδα διανομής. Οι άνθρωποι συνεχίζουν να τρώνε, αλλά χρειάζεται χρόνος για να μεταφερθεί η ζήτηση από την εστίαση στο φαγητό στο σπίτι.

Αυτά τα προβλήματα, έλλειψη χειμώνα, αγορά τροφίμων με μεγάλη διάρκεια ζωής και το κλείσιμο της εστίασης, οδήγησαν σε μεγάλη πτώση τις τιμές των λαχανικών και φρούτων.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να προβλέψει κανείς τι θα γίνει τον επόμενο καιρό. Όμως, ας δούμε μερικά δεδομένα:

  • Οι άνθρωποι σε όλες τις καταστάσεις θα συνεχίσουν να τρώνε.
  • Συντόμως, θα βαρεθούν τα τρόφιμα με μακρά διάρκεια και θα γυρίσουν σε λαχανικά και άλλα ευπαθή.
  • Στην Ευρώπη, η προσαρμογή από την εστίαση στην διατροφή στο σπίτι δημιούργησε πολλά προβλήματα. Πχ αρκετές χονδρικές αγορές της Γερμανίας αναφέρουν πτώση μέχρι και 60%
  • Όμως, σοβαρό πρόβλημα τους επόμενους μήνες θα είναι η έλλειψη εργατικών χειρών στα θερμοκήπια και τους αγρούς της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης, καθώς δεν επιτρέπεται να έρχονται εργάτες από την Ανατολική Ευρώπη.
  • Επίσης, το Μαρόκο έχει κλείσει τα σύνορα με την Ισπανία και υπολογίζεται ότι μόνον το 35% των εργατών είναι εκεί διαθέσιμοι.
  • Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα, κυρίως στην Γερμανία, είναι η έλλειψη οδηγών για τα φορτηγά που μεταφέρουν τα λαχανικά και φρούτα, καθώς τις θέσεις κάλυπταν πολλοί Ανατολικο-Ευρωπαίοι.
  • Καλλιέργειες όπως τα σπαράγγια, οι φράουλες, αλλά και οι τομάτες θα υποφέρουν από την έλλειψη εργατικών χειρών. Δεν θα συλλεχθεί όλη η παραγωγή από τους αγρούς.

Επί πλέον, έχουμε και άλλα σημάδια ότι οι τιμές θα ανέβουν:

  • Οι Βιετναμέζοι εξαγωγείς λαχανικών και φρούτων προς την Ευρώπη έχουν σοβαρά προβλήματα καθώς έχουν σταματήσει τελείως οι πτήσεις προς την Ευρώπη.
  • Στην Τουρκία, οι τιμές των λαχανικών άρχισαν να ανεβαίνουν πολύ και η κυβέρνηση έβαλε πρόστιμα σε όσους ανεβάζουν τις τιμές των λαχανικών και φρούτων.
  • Το Καζακστάν απαγόρευσε τις εξαγωγές λαχανικών (πατάτες, καρότα, κρεμμύδια, λάχανα κλπ) μέχρι τις 15 Απριλίου.
  • Πολύ μεγάλη αύξηση έχει σημειωθεί στις τιμές των λαχανικών σε Ινδία (40%), Κίνα (22%), Αυστραλία.
  • Στην Ευρώπη, υπάρχουν πλέον προβλήματα και καθυστερήσεις στα σύνορα.
  • Στην Ιταλία, ανεβαίνουν οι τιμές διότι υπάρχουν προβλήματα στις εισαγωγές, κυρίως στα χερσαία σύνορα. Στα λιμάνια, μοιάζει να μη υπάρχει πρόβλημα.

Τα παραπάνω δείχνουν ότι είναι λογικό να αναμένουμε ότι οι τιμές των λαχανικών και φρούτων θα ανέβουν αρκετά τους επόμενους λίγους μήνες. Πιο πολύ θα πρέπει να βλέπουμε την τωρινή κατάσταση σαν πρόβλημα προσαρμογής σε μία νέα πραγματικότητα, παρά το ότι ξαφνικά οι άνθρωποι θα τρώνε λιγότερα λαχανικά και φρούτα.

Το 2020, μάλλον θα αποδειχθεί, τελικώς, καλό για τον τομέα των λαχανικών!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
regbeegtube.com www.onlychicas.net

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More