Το Περιοδικό για τους Παραγωγούς Κηπευτικών

peach booty teen rides dick.you can try these out fxxx.club feisty lezdom dyke spanking her submissive. hqsexvideos.net www.pornpals.club

Εδώδιμα άνθη

Φέτος, στην Ευρώπη, αλλά και στην Αμερική, έχει πιάσει πολύ κόσμο μία νέα τρέλα στην μαγειρική: η χρήση εδώδιμων λουλουδιών για τις σαλάτες, αλλά και την διακόσμηση των κυρίως πιάτων και γλυκών.

Τα κυριότερα λουλούδια που χρησιμοποιούνται στην μαγειρική και ζαχαροπλαστική: 

Παλιότερα, η χρήση τους περιοριζόταν στα εστιατόρια με αστέρια Michelin. Πέρα από το ότι ήταν οι κορυφαίοι μάγειροι που έφεραν την μόδα αυτή, ο άλλος λόγος ήταν ότι είναι δύσκολο να βρεθούν άνθη κατάλληλα για φαγητό: Δεν είναι μόνο το ότι δεν είναι εδώδιμα όλα τα λουλούδια, αλλά και ότι τα λουλούδια από τις ανθαγορές είναι ακατάλληλα για φαγητό. Καθώς δεν προορίζονται για το τραπέζι μπορεί να είναι ψεκασμένα με επικίνδυνα φυτοφάρμακα.

Άνθη στα Σουπερμάρκετ

Όμως, το όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα της χρήσης των ανθέων στην μαγειρική, αλλά και το πολλές φορές ενδιαφέρον γευστικό αποτέλεσμα, πίεσαν για την επέκταση αυτής της μόδας. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, από την πρώτη Ιουλίου η αλυσίδα σουπερμάρκετ Sainsbury’s έβαλε στο μανάβικό της συσκευασίες με εδώδιμα άνθη, βιολογικής καλλιέργειας.

Εδώδιμα άνθη στο σουπερμάρκετ - sainsburys edible flowers
Εδώδιμα άνθη στο σουπερμάρκετ

Η τιμή μοιάζει πολύ ακριβή: 3,50€ τα 10g ή 350 €/kg είναι η λιανική τιμή με την οποίαν βγήκαν. Μη το βλέπετε σαν τεράστια τιμή. Τα λουλούδια είναι πολύ ελαφρά και 10g είναι μεγάλη ποσότητα: Κάθε μία από τις τέσσερις συσκευασίες στην διπλανή φωτογραφία είναι 10g ανθέων. Άλλοι παραγωγοί πωλούν λιανικώς τα λουλούδια από 0,12€ έως 0,30€ το ένα αναλόγως το μέγεθος.

Λουλούδια τρώγαμε παραδοσιακά: πέρα από τους κολοκυθανθούς, λουλούδια είναι και οι αγκινάρες, τα κουνουπίδια ή τα μπρόκολα. Το γλυκό τριαντάφυλλο είναι πολύ γνωστό σε όλη την Ελλάδα.

Τι να Προσέχουμε:

Όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε λουλούδια στο φαγητό, χρειάζεται να προσέχουμε τα παρακάτω:

  1. Μη αγοράζετε λουλούδια από το ανθοπωλείο για να χρησιμοποιήσετε στο φαγητό. Τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται στα ανθοκομικά προϊόντα δεν έχουν έγκριση για βρώσιμα άνθη. (Το ίδιο ισχύει και για τον βασιλικό: δεν αγοράζουμε από το ανθοπωλείο)
  2. Να προσέχετε για τις αλλεργίες στην γύρη. Σε όλα τα λουλούδια, εκτός τα πολύ μικρά, πριν τα χρησιμοποιήσουμε για φαγητό, αφαιρούμε τους ανθήρες με την γύρη.
  3. Μη χρησιμοποιείτε για φαγητό λουλούδια που δεν γνωρίζετε ακριβώς τι είδος είναι. Πολλά λουλούδια είναι τοξικά σε διάφορους βαθμούς.

Ιδέες για Συνταγές και διακόσμηση:

Για να σας διευκολύνουμε να φανταστείτε πώς θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τα λουλούδια στις μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές σας συνταγές, καθώς και στην διακόσμηση, παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες:

Έχουμε ελέγξει όλες τις πληροφορίες σχετικώς με τα βρώσιμα λουλούδια. Όμως, όποιος καταναλώνει λουλούδια συμφώνως με τις οδηγίες εδώ μέσα, το κάνει αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ή να προβλέψουμε σπάνιες αντιδράσεις καθενός, όπως αλλεργίες ή άλλες.

© ProPlant 2017 – Επιτρέπεται η αναδημοσίευση υπό τον όρο της σύνδεσης με την σελίδα proplant.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
regbeegtube.com www.onlychicas.net

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More