Το Περιοδικό για τους Παραγωγούς Κηπευτικών

peach booty teen rides dick.you can try these out fxxx.club feisty lezdom dyke spanking her submissive. hqsexvideos.net www.pornpals.club

Βιολογική Γεωργία: Πρότυπο πείραμα

15 χρόνια από όταν το Ινδικό κρατίδιο Σικκίμ απαγόρευσε τα φυτοφάρμακα

©Andrea_Kirkby

Το 2003, το Ινδικό κρατίδιο Σικκίμ αποφάσισε να μετατρέψει όλη την γεωργία του σε βιολογική. Το 2014 όλα τα μη βιολογικά αγροτικά εφόδια απαγορεύτηκαν τελείως. Σήμερα, αν συλληφθεί αγρότης να χρησιμοποιεί φυτοφάρμακα, αντιμετωπίζει ένα πρόστιμο $1.400, ποσό αστρονομικό για την Ινδία.

Καλλιέργεια τσαγιού στο Σικκίμ
Καλλιέργεια τσαγιού στο Σικκίμ © Andries3 2006

Υπήρξαν αρκετά προβλήματα. Η εκπαίδευση των αγροτών δεν έγινε με τους απαιτούμενους ρυθμούς. Δεν δόθηκε έμφαση στην εμπορία των προϊόντων. Το κρατίδιο αναγκάζεται να πληρώνει αυτό το κόστος της βιολογικής πιστοποιήσεως των αγροκτημάτων, καθώς τα σχεδόν 100€ που απαιτούνται για την αρχική πιστοποίηση και τα 17€ για την επέκταση της πιστοποιήσεως κάθε 3 έτη ανά εκτάριο (10 στρέμματα), είναι πολύ μεγάλο ποσό για τους αγρότες.

Η εξέλιξη της παραγωγής ήταν αναμενόμενη: τα πρώτα 3-4 χρόνια, οι αγρότες είδαν την παραγωγή τους να πέφτει σημαντικά. Αρκετοί νεότεροι παραγωγοί αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τελείως την γεωργία.

Αγελάδες βόσκουν στο Σικκίμ
Κτηνοτροφία στο Σικκίμ © Amitra Kar 2015

Όμως, μετά την αρχική πτώση, η παραγωγή, γενικώς, έχει επανέλθει στα ίδια περίπου επίπεδα. Τώρα, όμως, οι αγρότες παράγουν χωρίς το κόστος για φυτοφάρμακα και λιπάσματα. Στο παρακάτω διάγραμμα, φαίνεται η εξέλιξη της παραγωγής. Πρόβλημα υπάρχει στα μανταρίνια (τοπική ποικιλία του Σικκίμ)

Σύγκριση αποδόσεων παραγωγής μεταξύ 2011 και 2016

Ταυτοχρόνως, ο τουρισμός έχει αυξηθεί πάνω από 25%, καθώς όλο και πιο πολλοί τουρίστες θέλουν να επισκεφθούν την περιοχή.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι έχει βελτιωθεί η υγεία των κατοίκων, πράγμα που δεν είναι δύσκολο να φαντασθεί κανείς, καθώς στην Ινδία η εφαρμογή των φυτοφαρμάκων δεν γίνεται με πιστή εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας.

Οι αγρότες δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι καθώς χρειάζονται καλύτερη πρόσβαση σε εκπαίδευση, σε βιολογικά λιπάσματα και στο εμπόριο. Το τοπικό χονδρεμπόριο αγροτικών προϊόντων δεν βελτίωσε τις τιμές που πληρώνει, τώρα που τα προϊόντα είναι πιστοποιημένα βιολογικά.  Το τζίντζερ, βασική παραγωγή της περιοχής, από 0,47€ το κιλό έπεσε στα 0,38€.

Καλλιέργεια τζίντζερ στο Σικκίμ
Καλλιέργεια τζίντζερ στο Σικκίμ ©Andrea Kirkby

Το Σικκίμ είναι ένα ενδιαφέρον για όλον τον κόσμο πείραμα. Αν πετύχει, όπως μέχρι τώρα μοιάζει, θα δείξει τον δρόμο σε περιοχές σε όλον τον κόσμο. Οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν να χάσουν πολλά και σίγουρα θα πολεμήσουν μία τέτοια εξέλιξη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
regbeegtube.com www.onlychicas.net

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More