Το Περιοδικό για τους Παραγωγούς Κηπευτικών

peach booty teen rides dick.you can try these out fxxx.club feisty lezdom dyke spanking her submissive. hqsexvideos.net www.pornpals.club

Ζιζανιοκτονία Με Φλόγιστρο

Κάτι που δεν είναι τόσο συνηθισμένο στην χώρα μας, είναι η χρήση θερμότητας για εξουδετέρωση των ζιζανίων. Και όμως, στους παραγωγούς μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη τεχνική και να οδηγεί σε εξοικονόμηση εργατικών και κόστους ζιζανιοκτόνων.

Η βασική αρχή είναι ότι χρησιμοποιούμε ένα φλόγιστρο γκαζιού για να καταστρέψουμε τα ζιζάνια. Αυτό είναι πιο αποδοτικό σε ζιζάνια μικρά σε μέγεθος, πχ στο πρώτο ζευγάρι πραγματικών φύλλων. Δεν είναι αποδοτικό σε πολυετή ζιζάνια όπως κύπερη, όπου απλώς καίγεται η υπέργεια βλάστηση και αυτή αναβλαστάνει.

Φλόγιστρο ζιζανίων ιδιοκατασκευή - Flame weeder wide
Ιδιοκατασκευή με 5 φλόγιστρα

Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα απλό φλόγιστρο με μακρύ χερούλι από ένα κατάστημα εργαλείων και μία μικρή μπουκάλα γκαζιού, πχ 3-5 κιλών. Από εκεί και πέρα, πολλοί παραγωγοί φτιάχνουν αρκετές πατέντες με κατασκευές που καλύπτουν την φλόγα από πάνω, κατευθύνοντάς την στο έδαφος, ώστε να ζεσταίνονται καλά τα πάνω χιλιοστά του εδάφους, ώστε να σκοτώνονται εκτός από τα ζιζάνια και έντομα και ασθένειες που μπορεί να είναι εκεί.

Σκελετός χλοοκοπτικής με φλόγιστρα - flame weeder old lawn mower
Σκελετός χλοοκοπτικής εφοδιασμένος με φλόγιστρα για ζιζανιοκτονία

Καθώς η θερμοκρασία της φλόγας μπορεί να είναι της τάξης των  1.200 oC , αρκεί ελάχιστη επαφή, κάτω από δευτερόλεπτο, με τα μικρά φυτά των ζιζανίων για να καταστραφούν αυτά. Δεν χρειάζεται να αποκτήσουν αυτά καφέ χρώμα. Φλογίζουμε, κινώντας το φλόγιστρο αριστερά-δεξιά (όταν έχουμε το απλό μονό) ενώ περπατούμε αργά, με ταχύτητα της τάξης των 2 km την ώρα. Αν έχουμε πατέντα με περισσότερα φλόγιστρα, απλώς σπρώχνουμε την κατασκευή με αυτήν την ταχύτητα.

 

Προσοχή: Κάθε χρήση συσκευής γκαζιού επιβάλλει μεγάλη προσοχή και έλεγχο να μη υπάρχει διαρροή γκαζιού. Επίσης, επιβάλλεται να φοράμε μπότες που θα προστατεύσουν τα πόδια μας από μία τυχαία επαφή με την φλόγα. Απαγορεύεται η χρήση με πέδιλα. Επίσης, το παντελόνι που θα φοράμε, θα πρέπει να μπαίνει μέσα στις μπότες, ώστε και να μη πάρει φωτιά, αλλά και να μη μαζευτεί γκάζι, που θα μπορούσε να διαρρεύσει, μέσα στο παντελόνι και να έχουμε σοβαρό ατύχημα από τυχούσα ανάφλεξη.

Εννοείται ότι αυτή η τεχνική είναι απολύτως συμβατή με την βιολογική καλλιέργεια.

 

© 2017 Άρης Παπαχρήστου – Επιτρέπεται η αναδημοσίευση με link προς το Hortis.info

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
regbeegtube.com www.onlychicas.net

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More