Το Περιοδικό για τους Παραγωγούς Κηπευτικών

peach booty teen rides dick.you can try these out fxxx.club feisty lezdom dyke spanking her submissive. hqsexvideos.net www.pornpals.club

Παγίδες για την Tuta Absoluta

Γρήγορη πληροφόρηση και καταστολή της προσβολής.

Κόκκινη παγίδα για tuta absoluta με φερομόνη
Κόκκινη παγίδα για tuta absoluta με φερομόνη

Υπάρχουν πολλών μορφών παγίδες για την Touta. Οι καλύτερες συνδυάζονται με φερομόνες, που είναι σεξουαλικές ορμόνες της Touta, οι οποίες προσελκύουν τα αρσενικά κάνοντάς τα να νομίζουν ότι στην παγίδα βρίσκονται θηλυκά έτοιμα για ζευγάρωμα.

Στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου, όταν ο πληθυσμός της Touta είναι σε χαμηλά επίπεδα, οι παγίδες συλλαμβάνοντας τα αρσενικά, καθυστερούν πολύ την αύξηση του πληθυσμού και άρα τις ζημιές στην φυτεία.

Πολλοί παραγωγοί παραβλέπουν αυτό και εγκαθιστούν τις παγίδες όταν έχει εκδηλωθεί η προσβολή. Τότε, όμως, οι παγίδες είναι λιγότερο αποτελεσματικές. Βεβαίως, στα κλειστά θερμοκήπια, καθώς μία παγίδα μπορεί να πιάνει 300 άτομα την ημέρα, μπορεί να είναι αρκετά αποτελεσματικές, αρκεί να υπάρχουν 5 και πάνω παγίδες στο στρέμμα.

Φαίνεται ότι τα βέλτιστα χρώματα για τις παγίδες είναι το λευκό και το κόκκινο.

Οι καλύτερες παγίδες αποτελούνται από μικρές λεκάνες, όπου τοποθετείται μίγμα νερού και απορρυπαντικού ή ελαίου για να πνίγονται οι τούτες. Στο κέντρο των παγίδων εξέχει μία πλαστική προεξοχή, στην οποία τοποθετείται η φερομόνη.

Παγίδες με φως και φερομόνη

Παγίδα Ferolite για Tuta absoluta
Παγίδα Ferolite για Tuta absoluta. Μπορείτε να παραγγείλετε κάνοντας κλικ στην εικόνα. Μη ξεχάσετε να αναφέρετε τον κωδικό “ProPlant” για να έχετε έκπτωση 5%.

 

Ο πιο εξελιγμένος τύπος παγίδας (τύπου Ferolite) έχει στο κέντρο της λεκάνης ένα μικρό φως που εκπέμπει στο σωστό μήκος κύματος για να προσελκύει τις τούτες το βράδυ, όταν είναι δραστήριες. Εννοείται ότι και εδώ υπάρχουν δύο μικρά δοχεία για να τοποθετείται η φερομόνη. Η παγίδα Ferolite είναι η μόνη που συλλαμβάνει και θηλυκά έντομα ελέγχοντας ακόμα πιο αποτελεσματικά την προσβολή.

Σημαντικό: ανανεώνουμε την φερομόνη κάθε 6 εβδομάδες!

 

 

 

 

Πώς τις χρησιμοποιούμε

Αν θέλουμε μόνον να παρακολουθούμε τον πληθυσμό της Tuta, τότε φθάνουν 2 παγίδες το στρέμμα. Αν θέλουμε, με την  παγίδευση, να καθυστερήσουμε ή να ελέγξουμε την προσβολή, τότε χρειάζονται 4 ή 5 παγίδες και πάνω στο στρέμμα.

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι παγίδες που τοποθετούνται στο έδαφος πιάνουν πιο πολλά έντομα από αυτές που τοποθετούνται σε ύψος 0,5 ή 1 μέτρου. Επίσης, οι παγίδες που βρίσκονται στο κέντρο ή στην νότια πλευρά της καλλιέργειας πιάνουν πιο πολλά έντομα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε να γεμίζουμε την λεκάνη της παγίδας με μίγμα νερού και απορρυπαντικού ή ελαίου, ώστε να πνίγονται τα έντομα που πέφτουν μέσα.  Σημαντικό είναι να ανανεώνουμε την φερομόνη κάθε 6 εβδομάδες.

Στην Βραζιλία, το όριο για ράντισμα με εντομοκτόνα τοποθετείται στο όταν συλλαμβάνονται περίπου 45 άτομα Tuta την ημέρα σε κάθε παγίδα, ενώ στην Χιλή το όριο έχει τοποθετηθεί στα 100 άτομα την ημέρα σε κάθε παγίδα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
regbeegtube.com www.onlychicas.net

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More