Το Περιοδικό για τους Παραγωγούς Κηπευτικών

peach booty teen rides dick.you can try these out fxxx.club feisty lezdom dyke spanking her submissive. hqsexvideos.net www.pornpals.club

Ταλιατέλες με Μπιζέλια και Γαρίδες

Εύκολο και εντυπωσιακό πρώτο πιάτο.

© Aris_Papachristou

Εντυπωσιάστε με αυτό το φαγητό που συνδυάζει το δροσερό πράσινο των μπιζελιών με την θεσπέσια γεύση της γαρίδας και την δημοφιλία των ζυμαρικών!

Τα μπιζέλια, είναι ένα καταπληκτικό ανοιξιάτικο λαχανικό, που τελευταία είναι μάλλον δυσεύρετο. Μη τα συγχέετε με τον αρακά. Αν και αδέρφια, διαφέρουν στο ότι τα εξωτερικά καρπόφυλλα στα μπιζέλια είναι τρυφερά και, για αυτό, τρώγονται ολόκληρα.

Μπορεί τα μπιζέλια να σας φανούν ακριβά, όμως, χρειάζεστε μικρές ποσότητες. Παλαιότερα, ήταν τυπικό ανοιξιάτικο λαχανικό στην Αθήνα. Μέχρι την δεκαετία του 60, το αρνάκι με μπιζέλια ήταν ένα χαρακτηριστικό ανοιξιάτικο φαγητό για το Κυριακάτικο τραπέζι, στην Αθήνα.

Μετά, καθώς τα μπιζέλια απαιτούν αρκετή εργασία για την συλλογή, οι παραγωγοί σταμάτησαν να τα καλλιεργούν. Αν τα βρείτε, αγοράστε τα! Μπορείτε να κάνετε πολλά πιάτα με τα μπιζέλια, αλλά και να τα χρησιμοποιήσετε ωμά μέσα σε πράσινες σαλάτες ή ακόμα ζεστή σαλάτα, τσιγαρίζοντάς τα σε λίγο ελαιόλαδο (και σκόρδο) για 5-6 λεπτά.

Στην λαϊκή τα βρήκα μεγάλη ευκαιρία στα 3€ το κιλό. Ακόμα και 5€ το κιλό είναι καλή τιμή, ειδικώς αν είναι μικρά και τρυφερά.

Οι ταλιατέλες με γαρίδες και μπιζέλια είναι ένα θαυμάσιο φαγητό. Θα εντυπωσιάσετε. Αν αποφύγετε το βούτυρο, είναι μία εξαιρετική λύση για το νηστίσιμο τραπέζι.

1 Υλικά:

  • 1/2 κιλό γαρίδες προβρασμένες και καθαρισμένες
  • 1/2 κιλό ταλιατέλες ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας, όπως Κινέζικα νούντλς
  • 350 γραμμάρια μπιζέλια καθαρισμένα, πλυμένα και στεγνωμένα (μπορείτε να βάλετε 1/2 κιλό αν προτιμάτε)
  • Λίγο τριμμένο κρεμμύδι
  • 50 γραμμάρια βούτυρο ή λίγο ελαιόλαδο (για νηστίσιμο)
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 ή ολόκληρος κύβος ζωμό κοτόπουλου (ή λαχανικών για νηστίσιμο)
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τις ταλιατέλες ή το άλλο ζυμαρικό, συμφώνως με τις οδηγίες και τις κρατάμε στην άκρη ζεστές.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο (να μη καεί) και τσιγαρίζουμε 1-2 λεπτά το κρεμμύδι, να γίνει διάφανο.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο ή από την πρέσα. Ανακατεύουμε 1/2 λεπτό να αναπτύξει το άρωμά του.
  4. Προσθέτουμε τα μπιζέλια και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά, αναλόγως το πόσο τραγανά μας αρέσουν. (Τα μπιζέλια, είναι καταπληκτικά ωμά. Δεν χρειάζονται πολύ μαγείρεμα, για να μη χάσουν το χρώμα τους και μαλακώσουν πολύ).
  5. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν και να δέσουν με το υπόλοιπο φαγητό. Προσοχή! Μη παραψήσετε τις γαρίδες. Να πάρετε υπ’ όψιν σας ότι συνεχίζουν να βράζουν όσο το φαγητό είναι ζεστό. Αν παραβράσουν, θα γίνουν σκληρές και θα χάσουν το άρωμά τους.
  6. Σερβίρουμε αμέσως πάνω από τις ταλιατέλες και πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μπορείτε να σερβίρετε τις ταλιατέλες με μπιζέλια και γαρίδες σαν πρώτο πιάτο ή σαν κύριο. Χρησιμοποιήστε λάδι αντί για βούτυρο για ένα νηστίσιμο φαγητό που θα ενθουσιάσει.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
regbeegtube.com www.onlychicas.net

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More