Το Περιοδικό για τους Παραγωγούς Κηπευτικών

peach booty teen rides dick.you can try these out fxxx.club feisty lezdom dyke spanking her submissive. hqsexvideos.net www.pornpals.club

Μικροεργαλεία: Βάση για την Κερδοφορία

Φωτογραφία: © Toban_B.

Το μεγαλύτερο έξοδο του παραγωγού κηπευτικών είναι η εργασία. Κάποιοι θα μου πουν: «Μα δεν μου στοιχίζει τίποτε, καθώς το περιβόλι το φροντίζω μόνος ή με την οικογένειά μου» Καταλαβαίνετε ότι είναι λάθος αυτό! Ακόμα και αν δεν μπορούσατε εσείς ή η οικογένειά σας να βρείτε αλλού μεροκάματα, αν λιγόστευε η εργασία που χρειάζεται η παραγωγή σας, θα μπορούσατε να κάνετε μεγαλύτερη παραγωγή.

Για να μειώσετε την ποσότητα της εργασίας που απαιτείται, χρειάζεται να σχεδιάσετε προσεκτικά όλη την διαδικασία: σχεδιάστε τις κινήσεις σας και των εργατών σας, ώστε να μη τρέχετε μπρος – πίσω. Προγραμματίστε τις εργασίες σας, ώστε να μη φτιάχνετε και χαλάτε και ξαναφτιάχνετε κλπ.

Πέρα από αυτά, ένας παράγοντας, που μπορεί να μειώσει σημαντικώς την απαιτούμενη εργασία, είναι τα μικροεργαλεία. Είναι κάτι που συνήθως οι παραγωγοί του δίνουν ελάχιστη σημασία. Σίγουρα ένα σκαλιστήρι είναι λιγότερο εντυπωσιακό από ένα καινούργιο τρακτέρ!

Τα κατάλληλα μικροεργαλεία, μαζί με τις κατάλληλες τεχνικές, μπορούν να σας γλιτώσουν από πάρα πολλά μεροκάματα κάθε χρόνο, χρήματα που τελικώς θα έρθουν στην δικιά σας τσέπη.

Σας παρουσιάζω εδώ, μερικά μικροεργαλεία που τα κρίνω απαραίτητα και που κατεβάζουν πάρα πολύ το κόστος, ενώ βελτιώνουν την ποιότητα της παραγωγής. Κάντε κλικ στην κάθε φωτογραφία για να διαβάσετε περιγραφή και τεχνικές για το κάθε ένα.

Σπαρτική

σπαρτική χειρός μίας γραμμής - single row manual seeder

Η σπαρτική μίας γραμμής χειρός είναι απαραίτητο εργαλείο για τα μικρά και μεσαία περιβόλια.

Φλόγιστρο

Φλόγιστρο ζιζανίων - weed flamer

Ένα φλόγιστρο ή  μία ιδιοκατασκευή με περισσότερα φλόγιστρα εξοικονομεί πολλά εργατικά και ζιζανιοκτόνα.

Εδαφοκάλυψη

Πλαστικό εδαφοκαλύψεως - Tarp

Η εδαφοκάλυψη εξοικονομεί πολλά εργατικά, πρωιμίζει την παραγωγή και βοηθά στην ζιζανιοκτονία.

Συλλεκτική

Συλλεκτική φυλλωδών λαχανικών - Greens harvester

Η συλλεκτική φύλλων εξοικονομεί πάρα πολλά εργατικά στην συλλογή σπανακιού, ρόκας και άλλων.

Συνοψίζοντας: το βασικό για μία επικερδή καλλιέργεια κηπευτικών είναι η μείωση του κόστους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί κυρίως με την μείωση της εργασίας, δηλαδή το πόσα μεροκάματα απαιτούνται. Δεν επιτυγχάνεται με το να προσλαμβάνουμε ολοένα και φθηνότερους εργάτες. Το γιατί, δείτε το εδώ.

Τα απαιτούμενα μεροκάματα λιγοστεύουν τόσο από τον προγραμματισμό των εργασιών, αλλά και από την διαθεσιμότητα των κατάλληλων απαραίτητων εργαλείων και τεχνικών.

Η χρήση των σωστών εργαλείων, σε συνδυασμό με κατάλληλες τεχνικές, βοηθά ώστε να πετύχουμε:

  • Σημαντική μείωση των απαιτούμενων ημερομισθίων για την παραγωγή και
  • Σημαντική βελτίωση της ποιότητας της παραγωγής.

 

© 2017 Άρης Παπαχρήστου – Επιτρέπεται η αναδημοσίευση με link προς το Hortis.info

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
regbeegtube.com www.onlychicas.net

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More