Το Περιοδικό για τους Παραγωγούς Κηπευτικών

peach booty teen rides dick.you can try these out fxxx.club feisty lezdom dyke spanking her submissive. hqsexvideos.net www.pornpals.club

Παραγωγή Συλλεκτική Μικρών Φυλλωδών Λαχανικών

Ένα άλλο μικροεργαλείο, που δεν έχω δει στην Ελλάδα, είναι μία συλλεκτική χειρός μικρών φυλλωδών λαχανικών, όπως σπανάκι, ρόκα, χόρτα, αλλά και φύλλα τύπου baby-leaf (μαρούλι, σαλάτα, αντίδι κλπ).

Είναι μία μηχανή που κινείται με ένα επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο και έχει ένα μαχαίρι κοπής, υφασμάτινα «δάχτυλα» που μαζεύουν τα κομμένα φύλλα και ένα χώρο συλλογής.

Η συλλογή φύλλων  με την μηχανή γίνεται περίπου 10 φορές ταχύτερα από την συλλογή με το χέρι.

Στην περίπτωση του σπανακιού, επιτρέπει την συλλογή φύλλων μικρότερων, που πωλούνται ακριβότερα, αλλά και κανονικών. Χρησιμοποιώντας την μηχανή, μπορείτε να μαζέψετε σπανάκι σε πολλά χέρια, αυξάνοντας την στρεμματική απόδοση πάρα πολύ. Επίσης, καθώς δεν μαζεύετε τις ρίζες και την βάση των φυτών, παρά μόνον τα φύλλα, έχετε ένα προϊόν καθαρό που προτιμάται από τους καταναλωτές και πιάνει μεγαλύτερη τιμή στην αγορά.

Η ύπαρξη τέτοιας μηχανής στον λαχανόκηπο, επιτρέπει την καλλιέργεια σαλάτας μικρών φύλλων (baby leaf), που ουσιαστικώς είναι ασύμφορη σε μικρή κλίμακα, αν η συλλογή πρέπει να γίνει με το χέρι. Ως τώρα, αυτό γινόταν μόνον σε μεγάλη κλίμακα, χρησιμοποιώντας παρελκόμενα τρακτέρ με κόστος πάνω από 10.000€.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ (αγγλικά).

 

© 2017 Άρης Παπαχρήστου – Επιτρέπεται η αναδημοσίευση με link προς το Hortis.info

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
regbeegtube.com www.onlychicas.net

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More