Το Περιοδικό για τους Παραγωγούς Κηπευτικών

peach booty teen rides dick.you can try these out fxxx.club feisty lezdom dyke spanking her submissive. hqsexvideos.net www.pornpals.club

Καλοκαιρινή Σαλάτα με Πεπόνι, Δυόσμο και Φέτα

Ο συνδυασμός πεπονιού και φέτας με λίγο δυόσμο, δίνει μία πολύ δροσερή και απολαυστική σαλάτα για το καλοκαίρι.

Πεπόνι και φέτα; Τι σόι συνδυασμός είναι αυτός; Και, όμως! Ταιριάζουν και δημιουργούν μία από τις δροσερότερες σαλάτες του καλοκαιριού. Αν ψάξετε τους διεθνείς ιστότοπους μαγειρικής, Γαλλικούς, Ιταλικούς ή Αμερικάνικους, θα δείτε πολλές συνταγές που συνδυάζουν το πεπόνι με φέτα. Άλλη μία συνταγή που αν και όχι κλασσική Ελληνική, διαφημίζει την Ελληνική γη και τα προϊόντα της σε όλην την γη.

Η γλυκύτητα και η δροσιά του πεπονιού έρχεται να μετριάσει την αψάδα της φέτας. Θέλει καλή φέτα και, κατά την γνώμη μου, όχι απαλή. Πρέπει να υπάρχει αντίθεση με την ευγένεια της γεύσης του πεπονιού. Γι αυτό, δεν με εντυπωσιάζει ο συνδυασμός μοτσαρέλας με πεπόνι: γίνεται ένα γλυκανάλατο πιάτο χωρίς ταυτότητα. Τώρα αν θα πάτε στο άλλο άκρο και θα χρησιμοποιήσετε τυρί με πραγματικά αψιά γεύση, όπως το τουλουμίσιο Καρύστου, αυτό είναι δικό σας θέμα.

Ο δυόσμος έχει ένα άρωμα που ταιριάζει με πολλά φρούτα, αλλά και με το τυρί. Έτσι, είναι αναμενόμενη η συμπερίληψή του σε μία τέτοια σαλάτα.

Ξεκινήστε από αυτήν την πολύ βασική συνταγή και την επόμενη φορά προσθέστε, κατά το γούστο σας και άλλα υλικά: καρπούζι, αγγούρι, ελιές, ρόκα. Συνιστώ, πάντως, την πρώτη φορά να φτιάξετε την βασική συνταγή και μετά να την τροποποιήσετε. Γνωρίστε τον συνδυασμό πεπονιού και φέτας και μετά προσθέστε άλλα υλικά.

Υλικά

  • 1 μικρό πεπόνι τύπου Cantaloup (ή Galia, αν δεν βρείτε)
  • 1/4 ξερό γλυκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 8-12 φύλλα δυόσμου κομμένα σε μικρά κομμάτια με το χέρι, όχι μαχαίρι (συν μερικά ολόκληρα για διακόσμηση)
  • Χυμός από 1-2 limes (ή λίγος χυμός λεμόνι)
  • Λίγο λάδι πολύ καλής ποιότητας (αναλόγως με το γούστο σας – πάντως δεν ταιριάζει πολύ λάδι εδώ)
  • αλάτι (προτιμότερος ο ανθός αλατιού) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 g φέτα τριμμένα με το χέρι σε μεγαλούτσικα τρίμματα.

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε το πεπόνι και κόψτε το σε μικρούς κύβους μιας μπουκιάς.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το πεπόνι με το κρεμμύδι και τον δυόσμο.
  • Προσθέστε ελαιόλαδο, χυμό lime (ή λεμονιού), ανθό άλατος και τρίψτε λίγο πιπέρι. Ανακατέψτε ξανά.
  • Δοκιμάστε και αν χρειάζεται, προσθέστε κάποιο από τα προηγούμενα υλικά.
  • Απλώστε από πάνω τα τρίμματα φέτας και διακοσμήστε με λίγα φύλλα δυόσμου.

Σημειώσεις

Φωτογραφία: Lisa Cericola -CC 2.0

Σε αυτήν την εκδοχή, το πεπόνι και την φέτα συνοδεύουν βασιλικός και αγγούρι

Το πεπόνι χάνει το άρωμά του στο ψυγείο. Γι αυτό φροντίστε να σερβίρετε την σαλάτα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Για να την απολαύσετε, η σαλάτα πρέπει να είναι δροσερή, αλλά όχι κρύα.

Τα υλικά είναι λίγα, αλλά πρέπει να είναι άριστης ποιότητας. Το πεπόνι να είναι αρωματικό. Καθώς το χρώμα παίζει ρόλο, διαλέξτε ένα πεπόνι με πορτοκαλί γλυκιά αρωματική σάρκα, όπως ένα cantaloupe Ιταλικού τύπου (πχ Portento). Αν δεν βρίσκετε, ένα καλό Galia είναι μία επόμενη λύση, όχι τόσο εντυπωσιακή, ίσως.

Και ένα τελευταίο: τον δυόσμο κόψτε τον με το χέρι. Όταν τον κόβουμε με μαχαίρι, ειδικώς ένα πολύ κοφτερό, κόβονται τα κύτταρα και βγάζουν ένζυμα που μαυρίζουν τις άκρες, δίνοντας ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα. Όταν σπάτε τα φύλλα με το χέρι, συνήθως το σπάσιμο γίνεται εκεί που ξεχωρίζουν τα κύτταρα μεταξύ τους, αφήνοντάς τα ολόκληρα και οι άκρες μένουν πράσινες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
regbeegtube.com www.onlychicas.net

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More