Το Περιοδικό για τους Παραγωγούς Κηπευτικών

peach booty teen rides dick.you can try these out fxxx.club feisty lezdom dyke spanking her submissive. hqsexvideos.net www.pornpals.club

Κουρζέτι: Τα μακαρόνια από κολοκυθάκι

Φωτογραφία: Jules - CC 2.0

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγαπούν τα ζυμαρικά. Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα, λινγκουίνι καρμπονάρα, ταλιατέλες με θαλασσινά. Τόσες εκπληκτικές συνταγές, κάποια θα είναι η αγαπημένη σας. Όμως, τα ζυμαρικά έχουν ένα κακό: είναι φουλ στους υδατάνθρακες και, δυστυχώς, ειδικώς σε συνδυασμό με τις σάλτσες, παχαίνουν πολύ.

Ευτυχώς, όμως, υπάρχει μία λύση. Μία λύση για να μπορέσουμε να απολαύσουμε όλες αυτές τις

πεντανόστιμες σάλτσες, χωρίς τις θερμίδες. Υπάρχει μία μορφή σπαγγέτι που μπορεί να αφαιρέσει από κάθε πιάτο 350 – 400 kcal. Ναι αλήθεια! 350 και πάνω θερμίδες από ένα γεμάτο πιάτο.

Κυρίες και κύριοι, υποδεχθείτε τα «κουρζέτι», τα σπαγγέτι από φρέσκα κολοκυθάκια! Ναι, σπαγγέτι από κολοκυθάκια ψιλοκομμένα. Είναι η μόδα που κατακτά την Αμερική και την Ευρώπη: υγιεινά, με ελάχιστες θερμίδες, τρώγονται ωμά ή ζεματισμένα για 2-3 λεπτά, συνδυάζονται με τις περισσότερες σάλτσες των ζυμαρικών και συνοδεύουν άριστα το κρέας ή το ψάρι. Επίσης, τα «κουρζέτι» φουσκώνουν ελάχιστα και είναι ευκολοχώνευτα.

Αν έχετε κάποιο από τα ειδικά εργαλεία φτιάχνονται πολύ εύκολα στο σπίτι. Θα ξεκινήσετε από λίγο μεγαλύτερα κολοκυθάκια, για καλύτερο αποτέλεσμα. Πρέπει τα κολοκυθάκια να είναι φρέσκα. Αν είναι μαραμένα, δεν θα γίνει καλή δουλειά.

Εργαλεία υπάρχουν κυρίως δύο κατηγοριών: αυτά που κρατάτε στο χέρι και τα λίγο μεγαλύτερα που στηρίζονται στον πάγκο εργασίας. Στην τελευταία κατηγορία, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και κάποια ηλεκτροκίνητα, αν και, ειδικώς για τα κολοκυθάκια, δεν είναι πολύ χρήσιμο αυτό το χαρακτηριστικό. Τα εργαλεία χεριού είναι πολύ φθηνά, 5-12€, αλλά μπορείς να κάνεις σπαγγέτι (και σπιράλ) μόνον από κολοκυθάκια και καρότα και πάλι όσο έχουν διάμετρο μέχρι περίπου 6 εκατοστά.

Τα εργαλεία του πάγκου, δίνουν πολύ μεγαλύτερη ευελιξία: εκτός από σπαγγέτι και σπιράλ από κολοκυθάκι και καρότο, μπορείτε να φτιάξετε σπαγγέτι και σπιράλ από πολλά άλλα λαχανικά όπως πατάτες, γλυκοπατάτες, παντζάρια, ραπάνια, γογγύλια, μελιτζάνες, αλλά και φρούτα όπως μήλα ή αχλάδια. Είναι λίγο ακριβότερα από 25 έως 40€, αλλά προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία.

Επιτραπέζιο εργαλείο κοπής σπειρών και σπαγγέτι Dexam

Εργαλείο χειρός κοπής λεπτών ραβδίων τ. julienne

Κάποιες προειδοποιήσεις:

  • Βγάζοντάς τα από το κουτί, προσέξτε πάρα πολύ τα μαχαίρια τους: είναι πολύ κοφτερά. Οι τραυματισμοί των δακτύλων είναι πολύ συνηθισμένοι.
  • Ψάξτε λίγο την αγορά: υπάρχουν και πολλά φτιαγμένα από φθηνά πλαστικά που διαρκούν ελάχιστα, πριν σπάσουν.
  • Χρειάζεται λίγη εξάσκηση, οπότε μη απογοητευθείτε εύκολα από την αρχή. Το βασικό είναι να κόψετε τις άκρες, ώστε να είναι επίπεδες.

Φωτογραφία: Lisa – CC 2.0

Μακαρόνια από κολοκυθάκι (κουρζέτι) με γαρίδες και σκόρδο

Τα «κουρζέτι» μπορούν να κρατήσουν 1-2 μέρες στο ψυγείο, οπότε μπορείτε να φτιάξετε περισσότερα μαζί και να τα φυλάξετε σε ένα στεγανό δοχείο μέχρι την επομένη.

Ανακατεύοντας τα ωμά «κουρζέτι» με άλλα λαχανικά και αρτύματα, μπορείτε να φτιάξετε πρωτότυπες σαλάτες.

Αν , πάλι, θέλετε μία «μακαρονάδα», τότε θα τα ρίξετε για 2-3 λεπτά σε μπόλικο νερό που έχει ήδη πάρει βράση και θα τα σουρώσετε. Μετά θα τα βάλετε στο πιάτο και θα ρίξετε από πάνω την σάλτσα και το τυρί, σαν να ήταν ζυμαρικά. Επειδή είναι πολύ ελαφρύ φαγητό, μερικοί τα ανακατεύουν και με μία μικρή ποσότητα πραγματικών ζυμαρικών μαγειρεμένων. Όμως, έτσι, η οικονομία στις θερμίδες είναι μικρότερη.

Δοκιμάστε τα «κουρζέτι» και αφήστε σχόλια με τις εντυπώσεις σας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
regbeegtube.com www.onlychicas.net

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More